Козацькі забави в школі

2014-10-14

Козацькі забави в школі

14 жовтня український народ відмічає свято Покрови Пресвятої Богородиці. З недавніх пір свято Покрови в Україні відзначається ще й як День українського козацтва.

Продовжуючи славні і шляхетні традиції нашого народу, у Бориспільській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 3 у цей день проводиться щорічне спортивно-розважальне свято «Козацькі забави». Ініціатором організації свята є вчитель фізичної культури Маліченко Г.В.

У вітальному слові директор школи Панкявічене І.А. побажала всім присутнім міцного козацького здоров’я, миру і злагоди, християнського милосердя і , звичайно, перемог у змаганнях.

Шанованими гостями на ювілейному святі були Чернойван Т.А. - начальник управління освіти і науки Бориспільської міської ради, Локайчук Ю.В. – депутат Бориспільської міської ради, директори загальноосвітніх навчальних закладів. На урочисте відкриття свята були також запрошені представники Бориспільського козачого полку з показовим виступом для учнів школи.

Козацький дух, силу, мужність та витривалість перевіряли на собі учні школи, беручи участь у різноманітних спортивних змаганнях козацького спрямування: «Козацькі ковалі», «Переправа з мішками», «Силачі», «Стрільба із лука», «Спритна козачка», «Швидкий журавель», «Метання булави та колоди», «Стрибунець» та інші. Виховним та знаковим моментом було залучення випускників школи до оцінювання різних конкурсів. Приємно, що колишні учні пам’ятають і цінують наші традиції. Це справжній приклад для наслідування.

Звичайно, козацька нагорода знайшла своїх героїв, які отримали у чесній боротьбі призи та грамоти за участь у змаганнях. Свято вдалося на славу!

Кiлькiсть переглядiв: 787

Коментарi