Звіт керівника навчального закладу

2012-09-28

Звіт директора школи перед педагогічним, учнівським, батьківським колективами та громадськістю мікрорайону за 2010-2011 навчальний рік:

ВСТУП.

Сьогодні ми зібралися прослухати і оцінити діяльність директора школи. Згідно сучасної Системи Управління Якістю (СУЯ) в обов’язки директора внесено 118 пунктів щодо організації та контролю життєдіяльності закладу. На основній частині я зупинюсь, так як щоб освітлити всю діяльність потрібно багато часу.

1. ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА ЗАКЛАДУ.

Бориспільська загальноосвітня школа І-ПІ ступенів № 3 Бориспільської міської ради Київської області належить до комунальної власності міста і знаходиться за адресою м. Бориспіль, вул. Котовського, 122.

Мова навчання і виховання — українська.

Класів: 21, проектна потужність — 720 учнів.

Учнів у школі : 480

Рух учнів за рік: на початок року - 478

прибуло - 13

вибуло - 11

учнів на кінець року - 480

2. МАТЕРІАЛЬНО-ТЕХНІЧНА БАЗА.

Приміщення школи відповідають санітарно-гігієнічних вимогам, правилам охорони праці, протипожежної безпеки. Площа території 2,7 га і вона частково не вигорожена із-за відсутності коштів. На мої неодноразові звернення у міську раду по цьому питанню відповідь не надходила.Протягом навчального року поновлення матеріальної бази було незначне: новий ПК, мультимедійний проектор, DVD за рахунок спонсорів і благодійників. А також меблі в кабінет хімії, п’ять дошок за рахунок обласного бюджету. Проведений капітальний ремонт учнівських туалетів на суму 134 755 грн. Але, на жаль, два з них вже вийшли з ладу і чекають на ремонт. Проведено заміну вікон по класах і рекреаціях на суму 127 834 грн. Проведено поточний ремонт рекреацій школи, хоча коштів на це не було виділено. Дякуючи батькам зроблені ремонти по класах: де дуже гарні, де лише косметичні.

В кінці навчального року було проведено ремонт аварійної ділянки тепломережі від котельні до школи. Систематично проводився ремонт електроплити на харчоблоці.

До 1 вересня чекаємо на третю чергу по заміні вікон. Будуть замінені вікна в решті класів, підсобних приміщення, харчоблоці і в рекреаціях. Всі з нетерпінням чекають довгоочікувану реконструкцію системи опалення школи. На це виділено міською радою 1 400 000 грн. з міського бюджету. На жаль, стартовий тендер не відбувся, і зараз триває другий етап, і тому ремонт можезатягнутися.

Дуже серйозне становище з каналізаційною системою: КНС перебуває в аварійному стані і з дня на день може вийти з ладу. Міською радою виділені кошти лише на проект реконструкції КНС.

На сьогодні стоїть серйозна потреба у придбанні всього нового обладнання і устаткування для кабінету фізики, майстерень технічної праці. Але на превеликий жаль, для цього необхідно мільйон гривень, яких немає в бюджеті.

На останній педраді було розглянуто питання охорони праці і дотримання техніки безпеки в закладі. В ході обговорення даного питання цей напрям роботи в школі був оцінений задовільно. Як завжди не вистачає коштів на створення повноцінних сприятливих умов праці для працівників школи і учнів.

Використання бюджетних коштів:

- заробітна плата: 1 984 958 грн.

- канцтовари: 4436 грн.

- миючі товари: 1280

- господарчі товари: 2844

- підписка: 5269

- медогляди: 4800

- вогнегасники: 2428

- медикаменти: 200

- відрядження: 3057

- обслуговування оргтехніки: 1400

- харчування: 8762

- профроботи і сміття: 9478

- матеріальна допомога дітям — сиротам 2500

- обслуговування теплопункту: 1500

- електровимірювальні роботи: 1500

- теплопостачання: 275 830

- водопостачання: 8 538

- електропостачання: 42 445

- банківські послуги: 2073

- зв’язок та інтернет: 1800

- новорічні подарунки: 9580

Всього використано за рік 2 мли. 632 тис. 610 грн. При потребі більше 3,5 млн. грн.

Підготовлені кошториси на ремонт:

- відмостки - 14 779 грн.

- Ремонт цоколю і головного входу до школи — 64 457 грн.

- Кап.ремонт їдальні і харчоблоку — 394 019 грн.

- Кап.ремонт освітлення — 312 229 грн.

- Кап.ремонт спортзалу — 851 550 грн.

Всього потреба на наступний рік : 1 млн. 637 тис. 34 грн. + поточне утримання школи = 4 млн. грн.

3. КАДРОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ НАВЧАЛЬНОГО ПРОЦЕСУ.

Згідно діючого штатного розпису в школі працює 41 педагогічних працівників і 17 технічних . Вакантних посад на сьогодні немає. Якісний склад педпрацівників такий:

мають кваліфікаційну категорію: вища - 23 - 56 %

I – 6 -15%

II - 3 - 7 %

спец. - 9 - 22 %

мають педагогічні звання 13 учителів - 32 %:

"учитель-методист" - 4 - 10 %

"старший вчитель" - 9 - 22 %

Педагогічні працівники школи систематично і в повному обсязі проходять підвищення кваліфікації на курсах відповідних ВУЗів Києва і області:

У цьому навчальному році: підвищили кваліфікацію - 7 учителів,

отримали педагогічне звання - 2 вчителі, підтвердили кваліфікацію - 2 вчителі.

Двоє вчителів пройшли навчання за програмою "ІпІеl” і отримали сертифікати.

Загородня Алла Олександрівна була учасником конкурсу "Класний керівник року-2011" у номінації "Класний керівник 5-9 класів".

Заступники директора школи педагоги з високим рівнем фахової підготовки:

Андріянова Олена Миколаївна — вчитель математики, інформатики вищої категорії, педагогічний стаж - 15 років, стаж роботи на посаді - 6 років.

Панчук Лідія Василівна — вчитель української мови і літератури, старший вчитель, педагогічний стаж — 29 років, стаж на посаді — 11 років.

На жаль з січня місяця скорочена посада заступника директора з виховної роботи.

4. МЕДИЧНЕ ОБСЛУГОВУВАННЯ УЧАСНИКІВ НАВЧАЛЬНОГО ПРОЦЕСУ.

На початку минулого навчального року пріоритетним напрямом роботи в сфері охорони здоров’я підростаючого покоління було визначено діагностика, профілактика та лікування опорно-рухової системи учнів, вчителів та батьків. Більше 90 % респондентів мають вади хребта. З цією метою були вкладені певні кошти засновників — це Дубравський Леонід Станіславович і я. Зробленийремонт приміщення, встановлено відповідне обладнання і апаратура фірми "Унітренд", проведено урочисте відкриття центру здоров’я за присутності міського голови, телебачення і т.д. Але на сьогодні цей центр закритий, так згідно довгій переписці з різними Міністерствами, він не може існувати в школі. В інших ненавчальних закладах може. …

В минулому навчальному році 98% дітей пройшли медогляд. Картина медогляду звичайно не втішна, але радує те, що батьки не байдужі до здоров’я своїх дітей. Систематично працюємо з ЦРЛ. В школу приходить лікар-педіатр, медсестра. В класах початкової школи проводилась фіззарядка. Постійно проводить пропаганда здорового способу життя через бесіди, лекції, розважальні заходи, спортивні і туристичні змагання. В 2011 році вже оздоровлено 35 учнів.

5. ОРГАНІЗАЦІЯ ХАРЧУВАННЯ.

Продукти харчування в школу постачають різні підприємства і фірми Київської обл. За минулий навчальний рік серйозних нарікань щодо якості продуктів не було. Єдине зауваження: це несвоєчасне і неповне завезення замовленої продукції, в результаті не виконання санітарних норм харчування, хоча на якість приготовлених страв нарікань не було. Працівники мають вищукваліфікаційну категорію.

В минулому навчальному році учні школи харчувалися три рази на день.

Харчоблок укомплектований всім необхідним технологічним і холодильним обладнанням. Хоча потребує заміни електроплита, морозильна камера, стелажі та і взагалі назрів повний ремонт харчоблоку. Тільки завдяки зусиллям працівників харчоблоку він підтримується в належному стані, про що свідчать систематичні перевірки Бориспільської райСЕС. Всі приписи, що надійшли з санстанції виконуються в повній мірі.

Кiлькiсть переглядiв: 181

Коментарi