КОЗАЦЬКІ ЗАБАВИ-2013

2013-10-14

/Files/images/kozatsk_zabavi/Забави.jpg

14 жовтня український народ відмічає свято Покрови Пресвятої Богородиці. З недавніх пір свято Покрови в Україні відзначається ще й як День українського козацтва.

Продовжуючи славні і шляхетні традиції нашого народу, у Бориспільській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №3 у цей день проводиться щорічне спортивно-розважальне свято «Козацькі забави». Ініціатором організації свята є вчитель фізичної культури Маліченко Г.В. І в цьому 2013 році у нас ювілейна дата: 20-та річниця від дня заснування і проведення першого свята.

У вітальному слові директор школи Панкявічене І.А. побажала всім присутнім міцного козацького здоров’я, миру і злагоди, християнського милосердя і , звичайно, перемог у змаганнях.

Шанованими гостями на ювілейному святі були Письменний В.П. - заступник начальника управління освіти і науки Бориспільської міської ради, Павленко Т.В. - головний спеціаліст управління освіти і науки Бориспільської міської ради, Берестюк Е.В. – депутат Бориспільської міської ради, голова постійної комісії з питань молоді, спорту та релігії, директор ДЮСШ, Локайчук Ю.В. – депутат Бориспільської міської ради.

На урочисте відкриття свята були також запрошені члени Рад Українського козацтва при Київській обласній державній адміністрації:

генерал-отаман Українського козацтва Мельничук Юрій Леонідович та отаман Білогородської козацької сотні полковник козацтва Панасюк Валентин Федорович, які подарували школі тематичну літературу та провели обряд посвяти в козаки.

/Files/images/kozatsk_zabavi/Забави1.jpg

Гучними оплесками всі підтримували учасників вокального ансамблю «Козачата», які подарували пісню «Сім шляхів». А різноманіття ройових прапорів вражало своєю самобутністю, кольорами та фантазією.

Козацький дух, силу, мужність та витривалість перевіряли на собі учні школи, беручи участь у різноманітних спортивних змаганнях козацького спрямування: «Козацькі ковалі», «Переправа з мішками», «Силачі», «Стрільба із лука», «Спритна козачка», «Швидкий журавель», «Метання булави та колоди», «Стрибунець» та інші. Виховним та знаковим моментом було залучення випускників школи до оцінювання різних конкурсів. Приємно, що колишні учні пам’ятають і цінують наші традиції. Це справжній приклад для наслідування.

/Files/images/kozatsk_zabavi/Забави2.jpg

Нікого не залишив байдужим конкурс «Українські страви», до якого готувалися навіть батьки і з гордістю допомагали дітям представляти свої страви. Серед різноманіття національних страв важко було визначити переможця цього «смачного» конкурсу, до суддівства якого долучилися учасники семінару заступників директорів з виховної роботи, педагогів-організаторів та класних керівників.

/Files/images/kozatsk_zabavi/Забави3.jpg

Гарно був підготовлений та проведений конкурс «Козацьке дозвілля», на якому лунали українські пісні та гуморески.

Звичайно, козацька нагорода знайшла своїх героїв. Отримавши у чесній боротьбі призи та грамоти за участь у змаганнях, всі учні школи та гості мали можливість покуштувати справжній козацький куліш.

/Files/images/kozatsk_zabavi/Забави4.jpg

Свято вдалося на славу! Бережімо наші традиції!

Кiлькiсть переглядiв: 193

Коментарi